Konyhai munkalap színek

Magas minőségű munkalapjaink széles választékával várjuk vevőinket!

Ízelítő konyhai munkalap színeinkből:

Fa színű, fa erezetes konyhai munkalap színek

Fa színű, fa erezetes konyhai munkalap színek
Fa színű, fa erezetes konyhai munkalap színek

Uni, színes konyhai munkalap színek

Uni, színes konyhai munkalap színek
Uni, színes konyhai munkalap színek

Kő és márvány mintázatú konyhai munkalap színek

Kő és márvány mintázatú konyhai munkalap színek
Kő és márvány mintázatú konyhai munkalap színek

 

Tekintse meg konyhai munkalap színválasztékunkat a Domoterc katalógusában!

Hogyan válasszak konyhai munkalapot a konyhabútor felületére?

Amikor konyhai pultlapot választunk, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni :

 1. A konyhabútor munkalapjának felületi ellenállósága. Mikor egy munkalap felületi ellenállóságáról beszélünk, akkor a kopásállóság és a hőhatások elleni állóképesség jöhet szóba. Ezek alapján, a klasszikus konyhai munkalapok lehetnek : gránitból, kőből, Corianból, és készülhetnek HPL vagy CPL felülettel síkragasztásos, postformingolásos technológiával.
 2. A konyhaszekrény pultjának rádiusza , vagy kerekítése. Egy munkalap rádiusza nem funkcionális, hanem Design kérdése, napjainkban a lehető legkisebb rádiusz a divatosabb forma
 3. A munkalap színének harmóniája. Munkalapunk harmóniában kell hogy legyen a konyhabútor ajtajainak színével, az alsó és felső konyhabútor elem közti kitöltő színével, esetleg a járólapunk színével.
 4. A konyhai munkalap mérete. A standard konyhai munkalap mérete : 4100 mm hosszú, és 600 mm széles. Ettől léteznek hosszabb méretek is , de jellemzően érdemes rákérdeznünk egy hosszabb konyha esetén, hogy az a szín amit kiválasztottunk, létezik-e más méretben. A 600 mm mélység a standard konyhabútor mélységhez elegendő, azonban mondjuk egy nem beépíthető mosogatógép beépítéséhez , vagy egy konyhasziget kialakításához szükség lehet mélyebb konyhai munkalapra, ami nem áll rendelkezésre minden gyártónál, így kérdezzünk rá, mielőtt beleszeretnénk egy adott munkalap színbe konyhabútorunk tervezgetésekor.
 5. A csempepótló hátlap fontossága. Bármennyire is furcsának tűnhet, de ha jobban belegondolunk, akkor egy konyhabútor kinézetét szemből igenis jobban meghatározza az alsó és a felső elem közti kitöltés színe, mint maga a munkalap színe, hiszen szemből sokkal nagyobb felület látszik belőle, míg a munkalapból csak annak rádiusza. Ezért nagyon fontos nagy figyelmet szentelni erre a területre a konyhabútor tervezésekor.

Munkalap színek, avagy milyen színű legyen a munkalapom a konyhaszekrény felületén?

A szerint, hogy milyen egy konyhabútor hangulata, a megrendelő stílusa, az alább kategóriákat tudnánk felsorolni egy munkalap színválasztás során .

 • Amikor a konyhai munkalap színe teljes színazonosságot mutat az ajtók színével.
  A munkalap és az ajtók egy szanben egy konyhaszkrényben
  A munkalap és az ajtók azonos színben egy konyhabútornál

  Ezeknél a konyhabútor megoldásoknál hangsúlyos a két elem közti megoldás, vagy egyszerűen a tulajdonos nem szeretné hangsúlyossá tenni a munkalapot, így az beleolvad a konyhabútor egészébe, nem válik el a munkafelület a konyhaszekrény egyéb elemétől.

 • Amikor a munkapult rajzolatában azonos, de árnyalatában eltér a konyhabútor többi részétől.
  A munkalap és az ajtók egy rajzolataban, két árnyalatban egy konyhaszkrényben
  Azonos rajzolat, kétféle árnyalat a munkalap és az ajtók között egy konyhabútornál