Egyedi bútorgyártás

Konyhabútor

Mitől egyedi egy bútorgyártás?

Egyedi bútorkészítés, mert egyedi méretek alapján  “testre szabva” készítjük a bútorokat , és egyedi bútorkészítés, mert a színeket, formákat a megrendelőink és persze a felhasznált alapanyagok adottságai alapján készítjük el.

Hogyan válasszak jó egyedi bútor készítőt, hogyan válasszak jó asztalost ?

A jó asztalos, rossz asztalos dilemmára pontokba szedve érdemes válaszolni a mi nézőpontunkból. Mitől jó egy asztalos ?

 • Pontosság . Egy jó bútor készítő, pontosan dolgozik, ami nem csak az időpontok betartására vonatkozik, hanem az illesztésekre, a merőlegesekre, a párhuzamosságra is nagy hangsúlyt fektet.
 • Megbízhatóság . Egy jó asztalos megbízható, a megbeszélt anyagokból dolgozik, és elérhető akár évek múlva is, ezért érdemes utána nézni a cégének, akár a cégjegyzékben is.
 • Tisztaság . Egy jó egyedi bútor gyártó tisztán dolgozik, a bútorgyártás nagy részét a műhelyében végzi, a helyszínen a legkevesebb port és fennakadást okoz, azt is eltakarítja maga után.
 • Felkészültség. A felkészült asztalos ismeri a trendeket, az anyagokat és érdeklődik a szakmájában a legmodernebb technológiák és anyagok iránt.
 • Technológia. Az egyedi bútorgyártás folyamatához szükséges gépparkkal rendelkezik
 • Segítőkészség. Sokszor szembesülünk avval, hogy van egy elképzelés, akár egy lakberendező kollégától, amit szinte lehetetlenség kivitelezni.Ekkor érdemes tanácsot adni, vagy egy közelítő megoldást felkínálni, hogy a terv amibe beleszerettünk egy bútornál, meg is tudjon valósulni.
 • Az alapanyagok pontos ismerete. Ismernie kell egy bútor gyártó cégnek az alapanyagok súlyát, felületi megbízhatóságát, kopásállóságát, vízállóságát, egy csavar vagy egy kivetőpánt élettartamát, használhatóságát …és még sorolhatnánk.
 • Gyakorlatiasság. Mindig adódhat egy göbe fal, egy benyúló gázcső, vagy egy léhán otthagyott vezeték, amire megoldást kell találni egy bútor építése során.
 • Garancia . Egy bútor készítő garanciát kell hogy vállaljon a termékére. Ha az alapanyagokra van garancia – márpedig van ! , van például olyan bútorvasalat amire a gyártó örök garanciát vállal – akkor a garancia mértéke csak az összeszerelőn múlik, persze a rendeltetésszerű használat mellett.

Mi a teendőm, ha egyedi bútort szeretnék készíttetni?

IMG_0969
Bútor színválasztás csempéhez, üveghez

Ha körvonalazódik az igény, és fejben összeáll az elképzelés, akkor semmi más teendő nincs, mint nagyjából – hiszen a gyártás előtt kollégánk elvégzi a pontos felmérést – lemérni a rendelkezésre álló teret. Figyelem, nem csak a bútor helyét érdemes lemérni!

A méregetés papírra való skiccelése során nem baj, ha bejelöljük a konnektorok, víz el- és bevezetés helyét, és összeírjuk – de legalábbis végiggondoljuk, hogy funkciójában milyen  az ideális elhelyezés. Hova kerüljenek a lábosok egy konyhában, a gardróbban mennyi és milyen magasságban kell akasztós részt tenni…stb.

Fontos! A meglévő csempe, padlólap vagy már meglévő bútor egy darabja jó szolgálatot tehet a leendő bútor színének kiválasztásakor!

Az otthoni tervezgetést, méregetést követően szívesen látjuk nálunk, ahol elkezdődik a mi munkánk.

Pontokba szedve a teendők, ha ajánlatot szeretnék kérni az egyedi bútoromra :

Rajz egyedi bútor árajánlathoz
Egyedi bútor kézi rajz árajánlatkéréshez
 • Alaprajz . Elég lesz egy amolyan “Móricka” rajz. Figyelem, nem csak a bútor alaprajza kell, fontos tudni a rendelkezésre álló tér nagyságát ! Ajtók, ablakok, kiugrások…stb.
 • Méretek. Nem feltétlenül mm pontossággal, de az elnagyolt méretek mindenképpen kellenek, mert például egy konyhabútor elemeinek összeállításakor, tudnunk kell, hogy mi és hova férne be.Tehát, hossz, szélesség és magasság is !
 • Közmű kiállások. Gáz, víz villany kiállások, ami természetesen lehet változtatni, de nem biztos, hogy kell. Nem kell pontosan a rajzon beméretezni, de jó ha tudjuk, az elrendezés miatt, hogy hova tegyünk pl.a mosogató gépet.
 • Burkolatok. A padló burkolatok fontosan a szín kiválasztása miatt, de a konyhabútornál tudnunk kell, azt is, hogy mi lesz az alsó és a felső elem között ?
 • Beépítendő konyhai gépek. A mosogatógép, a sütő, a szemetes, a főzőlap, mind-mind kapható beépíthető és külön álló variációban is, így végig kell azt gondolnunk, hogy melyiket is szeretnénk.
 • Elképzelés . Jól jön egy-két kép, esetleg az internetről, mert így látjuk az építendő bútor stílusát. Persze javaslatokat mi is teszünk, de érdemes szétnézni, keresgélni, melyik az a stílus, ami a mi szívünkhöz közelebb áll.
 • Bútor színek. Ahhoz, hogy árajánlatot tudjuk készíteni, tudnunk kell, hogy miből készítjük majd el a bútort, így szükségünk lenne arra, hogy a bútor front része milyen színű bútorlapból, milyen típusú ajtófrontból, konyhabútor esetén, milyen konyhai munkalapból, készüljön. Ha egyenlőre teljes a tanácstalanság, akkor elég megírni, hogy fényes, vagy matt, esetleg akril legyen az anyag amit használjunk.

Mit tartalmaz egy egyedi bútor árajánlat nálunk ?

Legyen az konyhabútor, vagy gardrób szerkény, azonos elvet követünk, azaz részletes ajánlatot adunk, minden beépítésre kerülő alkatrészről, így nem meglepő, ha alkalmanként több oldalas árajánlat születik.

Az alább dolgok szerepelnek egy árajánlatban .

 1. A felhasználandó bútorlapok fajtája, mennyisége, azok élein található ABS élanyagok mennyisége
 2. A felhasználandó bútorlapok szabási és élzárási munkadíja.
 3. A vasalatok, kivetőpántok, fiókcsúszók, vízzárók…stb márkája, mennyisége.
 4. Konyhabútor esetén, a konyhai munkalap mennyisége, fajtája.
 5. A műhelymunka ill. a helyszíni munkálatok, szerelések óradíját, és előrelátható idejét.
 6. Külön kifejezve a szállítás költséget.

Ezen árajánlat könnyen összehasonlítható egy másik árajánlattal, hiszen a műszaki tartalom nagyon fontos összehasonlítási alap, hiszen konyhaszekrény és konyhaszekrény között óriási különbség lehet árban. 

Egy szerződés tartalma egy egyedi bútor esetén.

Szerződés egyedi bútrra.
Szerződés egyedi bútorra

A Vevőink, ill. a megrendelőink igényei szerint kötünk szerződést az elkészülő bútorokra ami az alább pontokat tartalmazza.

 • Vállalási összeg, ami minden esetben megegyezik majd a számlázási összeggel .
 • A vállalási határidőt.
 • A garancia mértékét
 • Fizetési ütemezést.

Hogyan készül az egyedi bútor avagy egy megrendelés menete 10 pontban

 1. A megszületett gondolatot követően várjuk az emailt, vagy a személyes megkeresést arról, hogy milyen bútort szeretne megrendelőnk. Ehhez a feljebb említett adatokat szeretnénk kérni.
 2. Készítünk egy optimális árajánlatot a megadott rajzok , méretek és színek vagy felületek  alapján.
 3. Ha az árajánlat alapján szimpatikusak vagyunk, és a pénztárcánk is örül, akkor jön a konkrétabb tervezés.
 4. Bemutató termünkben közösen kiválasztjuk a bútor színét, ajtófrontjait, korpusz színét, a munkalap megjelenését…stb.
 5. Szakértőink segítségével végigbeszéljük a bútor belső elrendezését, hogy a készítendő bútor ne csak szép, hanem praktikus is legyen.
 6. Kollégánk ellátogat a helyszínre és egy mm pontos felmérést végez a bútor helyéről.
 7. A kész méretek alapján készül egy módosított árajánlat a kiválasztott paraméterekkel, és a látványterv.
 8. A szerelés időpontjának egyeztetését követően készítünk egy szerződést és egy visszaigazolást.
 9. Ez a pont a mi dolgunk, szabunk, élzárunk, ragasztunk, marunk, szerelünk, csöngetünk és beszerelünk a helyszínen.
 10. Ebben a pontban Ön pedig élvezi a egyedi bútorát.

Mennyibe kerül az egyedi bútor?

Persze mint minden, így az egyedi készítésű bútor – legyen az konyha vagy tolóajtós gardrób szekrény -, az ára viszonylagos, hiszen nagyban függ attól, hogy milyen anyag kerül beépítésre.

Irányadónak egy-két adat:

Egy alap bútorlapból készülő egyedi méretre készülő konyha szekrény ára 80.000 .-Ft/mf- től indul.

Egy tolóajtós gardrób szekrény ára  75.000.-Ft/fm- árról indul, és persze a felső határ a “csillagos ég” 🙂

Olcsó bútor kontra egyedi készítésű bútor

Mi kerül ennyibe egy egyedi bútornál, miközben a kész bútor jóval olcsóbb?

Pro és kontra érvekkel a különbségeket az egyedileg készülő bútor és a  készen vásárolható bútor között hosszasan lehetne taglalni, de íme néhány érv és ellenérv.

Voksok az egyedi gyártású bútor mellett:

 1. Az olcsó készbútor az esetek legnagyobb többségében 16 mm-s bútorlapból, papír alapú élzárással és garancia nélküli – olykor “nevenincs” – kivető pántokkal készül, míg egy egyedi bútor minden esetben legalább 18 mm vastag bútorlapból, ABS élvédővel ellátott, garanciával – esetenként örök garanciával! – kivető pántokkal szállítjuk ügyfeleinknek.
 2. Az olcsó kész bútor méreteiben és színében nem mindig illeszkedik otthonunk adottságaihoz, az egyedi készítésű bútor színeit a megrendelő választhatja ki, a  legyártás pedig pontos méretek alapján történik.
 3. Az olcsó készbútor otthoni összeszerelése feladhatja a leckét a vásárlónak, a segítség pedig nem jön ingyen, az egyedi készítésű bútor beszerelése pedig benne foglalataik annak árában.

Érvek az olcsó bútor mellett:

 1. OLCSÓ! Sajnos az egyedi bútorgyártás során árban nem tudjuk felvenni a versenyt a hatalmas bútorgyártók szériabútor elmeivel, sőt annál nagyságrendekkel drágább.
 2. Azonnal elérhető a kész bútor, nem kell rá várni, a vásárló kifizeti, hazaviszi és máris élvezheti annak előnyeit.

…próbálnánk még összeszedni legalább egy érvet az olcsó bútor mellett – hiszen így egyenlő számú pro és kontra lenne mindkét oldalon – ,de engedtessék meg, hogy nekünk  egyedi bútor gyártóknak ne jusson eszünkbe több 🙂

Egyedi bútorgyártás a XVIII. kerületben Pestszentlőrincen

Egyedi bútorgyártásunk, műhelyünk Budapest XVIII. kerületében működik . Itt üzemeltetünk hosszú évek óta lapszabászatot és bútorlap kis -és nagykereskedelmet .  A “csináld magad bútor” képviselői és asztalosaink leginkább a környékről, Pestszentlőrinc, Pestimre, Gyál, Vecsés vonzáskörzetéből vásárolnak náluk, de speciális anyagaink miatt vonzáskörzetünk egész Magyarország. (Az általunk forgalmazott és az egyedi bútorkészítés során felhasznált anyagokról bővebben olvashat következő honlapunkon: www.domoterc.hu)

XVIII. kerületi cégként az egyedi bútorgyártás területén is nagy előnyt jelent a Pestlőrinc, Pestimre, Gyál lakosságának a könnyű és gyors megközelíthetőség.