Bútorlap színek

Egyedi bútorokat több mint 1000 színből készítünk, olyan nemzetközi gyártók alapanyagaiból, mint a Pfleiderer, a Kastamonu, az Egger, a Kronospan stb. Asztalosaink, 3D látványterv tervezőnk állnak rendelkezésére a kivitelezésben is!

Ízelítő bútorlap színeinkből:

Magasfényű bútorlap színek

magasfényű bútorlap színek 2.

 

Fa mintázatú bútorlap színek

fa_mintazatu_butorlap_szinek_1_2016

Sötét fa mintázatú bútorlap színek:

sotet_fa_mintazatu_butorlap_szinek_2016

Színes bútorlapok

szines_butorlap_szinek_2016

szines_butorlap_szinek_2_2016

Kék színű bútorlapok

kék bútorlap színek

Piros színű bútorlapok

piros bútorlap színek

Sárga bútorlap színek

sárga bútorlap színek

Zöld bútorlap színek

zöld bútorlap színek

Lila bútorlap színek

lila bútorlap színek

Design mintás bútorlap színek

design_mintas_butorlap_szinek_2016

Munkalap színek

munkalap_szinek_2016

Tekintse meg teljes, aktuális bútorlap színválasztékunkat a Domoterc bútorlap színkatalógusában!

Hogyan válasszak a bútor színek közül?

Ahhoz, hogy otthonos és személyre, családra szabva készüljön egy a bútor, nem elhanyagolható kérdés, hogy milyen színű legyen az építendő bútor.

Mi nem tudunk megrendelőink helyett választani, csak tanácsolni az alábbi szempontok szerint.

  • Kinek készül a bútor? A bútor színét ki fogja élvezni, az anya, aki a családjának főz, vagy un. amerikai konyha, így az egész család élvezi majd a főzés folyamatát? Van-e a családban pici gyerek, aki “részt vesz” a főzés mozzanataiban? Ezek alapján a bútor színének alapjait is meg lehet határozni, úgy mint legyen-e magas fényű front (amin minden ujjlenyomat meglátszik?), egy meleg fa szín otthonosabbá teheti a család konyhaszekrényét.
  • Hova készül a bútor? Mekkora a tér ahova készül a bútor. Kis térbe világos színek, nagyobb térbe akár sötétebb színek és hangsúlyos erezetek is szóba jöhetnek.
  • Milyen sűrűn használjuk a bútort. Egy konyhaszekrény használatánál pl. a munkalap kiválasztásánál fontos szempont lehet a keletkező esetleges sérülések láthatósága. Pl. szalonna vágás vágódeszka nélkül, ahova érdemes egy mintás munkalapot választani, mert egy egyszínű lapon minden karcocska azonnal meglátszik.
  • A burkolatok, nyílászárók és a fal színe. Ha már meglévő burkolatokhoz és fal színekhez építjük a bútort, akkor legyen az harmóniában.

Utolsó tanácsként, pedig hallgassunk a szívünkre.

Bútorszínek párosítása

Mielőtt taglalnánk, hogy mit nem szabad, érdemes megjegyezni, hogy mindent szabad ami tetszik, hiszen a mi életterünkről van szó, azonban mielőtt döntenénk, érdemes látványtervet készíteni, és megfogadni néhány szakember tanácsát. A szakember tanácsai pedig a következőek:

Kis tér = világos színek

A sötét bútor tovább fogja összenyomni a teret, ezért érdemes egy pici lakásba világos konyhabútort, világos esetleg tükrös gardrób szekrényt választani. Ez a választás nem feltétlenül jelent lemondást, hiszen akár világos fa színű, fa rajzolatú bútorlapokból is hatalmas a választék. A világos front színek választása mellett, mellőznünk kell minden “faksznit”, lehetőség szerint egyféle színből épüljön fel a bútor frontja, marások nélkül.

Nagy tér = bátor bútorszín választás

Egy igazán szellős lakás berendezése, egy hatalmas konyhabútor tervezése lehet igazán izgalmas és egyedi. Ilyen bútor esetnén a lehetőségek tárháza szinte határtalan, egy azonban biztos, hogy már az elején meg kell határoznunk, hogy hangsúlyos, látványos legyen a bútor, vagy legyen a bútor része a lakásnak, harmóniában avval. Bátran nyúlhatunk a színekhez, az erős rajzolatokhoz (vigyázva a szálirányok folytonosságára!), mert egy nagy térben is lehet egy konyhabútor káoszt keltő ! Bátran variálhatunk színes ajtókat, hozzá illő fa dekorokkal, nyúlhatunk a feketéshez, vagy akár egy élénk zöldhöz. Jöhetnek a magas fényű felületek akár kombinálva matt társaikkal.

Fa színek, fa erezetek.

Ha már létezik egy térben az építendő bútorunk mellett más bútor vagy esetleg nyílászáró fából, akkor alap szabály, hogy a fa eredetét vagy legalább a színét kövessük a választandó színek során. Egy wenge ajtóhoz, semmiképp sem tanácsos bükk ajtókat választani a konyhaszekrény  ajtóinak, mert a két fa erezete még csak nem is hasonlít egymáshoz. Ha a konyhabútor ajtajait kiválasztottuk, és mindenképp fa erezetes munkalapot szeretnék hozzá, akkor mindenképp azonos fa  fajból válasszunk, hogy a rajzolata is azonos legyen, még ha a színe nem is azonos.

Uni színek egy magasságban

Ha színes bútorlapokból választunk bútornak valót, akkor érdemes egy magasságban keresgélnünk, természetesen nem a polcon, hanem a Ral, vagy az NCS skálán, hogy azok harmóniában legyenek.